Περιγραφή​

Στο τμήμα της Ζώνης Λιμένα από την Βάση του Λιμενικού Σώματος μέχρι το ΚΕΝ Παλάσκας (Περιοχή πέριξ Ασπροπύργου) εντός της ΧΛΖ της περιοχής αυτής περιλαμβάνονται:

Χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων με όμορο λιμενίσκο, περικλειόμενος από το πράσινο όριο της χερσαίας λιμενικής ζώνης και τη σημερινή διαμορφωμένη ακτογραμμή (11.000 τ.μ.) συν τον χώρο που περικλείεται από την οριογραμμή του παλιού αιγιαλού και το πράσινο όριο της χερσαίας λιμενικής ζώνης (14.000 τ.μ.),. Δυτικώς συνορεύει με το χώρο όπου ευρίσκεται το κτήριο του Λιμεναρχείου, Βορείως με το χώρο 59 στρεμμάτων της ιδιοκτησίας Μπακόπουλου και ανατολικά με λιμενίσκο που δημιουργείται με την προβλήτα της Αγροτικής Αλιευτικής.

Ο λιμενίσκος ανατολικά του ανωτέρω χώρου: ο οποίος έχει μέσο βάθος 7 μέτρα.

Προβλήτα Αγροτικής Αλιευτικής : ‘Εχει κρηπίδωμα 300 μέτρων.

Προβλήτα έναντι της εταιρείας ΣΙΔΕΝΟΡ: Και σημείο ύδρευσης για τα βυτιοφόρα πλοία τροφοδοσίας νερού των νησιών. Η πράσινη γραμμή της χερσαίας λιμενικής ζώνης οριοθετεί χώρο επί της προβλήτας 5 στρεμμάτων έναντι της επιχείρησης ΣΙΔΕΝΟΡ ανατολικά της σχολής Εμπορικού Ναυτικού, η οποία εκτός ενός τριγωνικού τμήματος εντάσσεται στην δικαιοδοσία του ΟΛΕ Α.Ε. Τα βάθη της είναι 6-7 μέτρα.

Ακριβώς δυτικά ευρίσκεται ο αγωγός και το ρολόϊ μέτρησης παροχής νερού ύδρευσης του ΟΛΕ Α.Ε. ο οποίος τροφοδοτεί τις υδροφόρες για τα νησιά Η οριογραμμή της χερσαίας ζώνης τέμνει την προβλήτα της πρώην TEXACO σήμερα και οριοθετεί εντός της χερσαίας ζώνης 4.000 τετραγωνικά μέτρα της προβλήτας. Στη συνέχεια οριοθετεί τούς προβλήτες έναντι των εγκαταστάσεων της ΧΑΛΥΨ και μέχρι τον λιμενίσκο της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, ακτογραμμή 400 μέτρων με πλάτος 20 μέτρων. Κατά μήκος της ακτογραμμής αυτής υπάρχει αποθηκευμένη πάνω από 50 χρόνια και δυστυχώς μέχρι σήμερα η σκωρία και τα καμινεύματα της Χαλυβουργικής.

Στη συνέχεια οριοθετείται με την πράσινη γραμμή εντός της Χ.Ζ.Α το πάρκινγκ της ΕΛ.ΠΕ. Ακολουθεί προς τα ανατολικά την ακτογραμμή κατά μήκος της οδού Αθηνών-Κορίνθου και οριοθετεί μεγάλο μέρος των προβλητών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εντός της Χ.Ζ.Λ καταλήγοντας στο όριο του Κ.Ε.Ν. Παλάσκα.

Στο τμήμα κατά μήκος της οδού Αθηνών-Κορίνθου υφίστανται οι 3 προβλήτες των ΕΛΠΕ Α.Ε. οι οποίες υπάγονται στον αναπτυξιακό νόμο. Όμως ο θαλάσσιος χώρος πέριξ αυτών ανήκει στην δικαιοδοσία του ΟΛΕ σύμφωνα με τον Ν.2971/01, οπότε η όποια εκμετάλλευση αυτού πχ. η παραμονή σε αυτόν πλοίων για τυχόν παράδοση αποβλήτων (υγρών και στερεών) θα πρέπει να γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του Οργανισμού.

Μετά τις προβλήτες των ΕΛΠΕ και στο όριο όπου αρχίζουν οι προβλήτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συναντάμε έναν μικρό Λιμενίσκο όπου βρίσκεται επειπωμένο κτίσμα, που χρησιμοποιείται από τους ντόπιους ψαράδες. Ο χώρος αυτός προσφέρεται για καταφύγιο αλλιευτικών σκαφών για λιμενισμό ή επισκευή.

Βυθομετρικός Χάρτης:
Τοποθεσία:

Σχετικά Δελτία Τύπου:​

Ασπρόπυργος

Ολοκληρώθηκε ο επανακαθορισμός της ΧZΛ Ελευσίνας με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ- Μεγάλες εκτάσεις αποδίδονται στην τοπική κοινωνία για κοινόχρηστο και κοινωφελή σκοπό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επισφραγίστηκε και τυπικά η διαδικασία τροποποίησης και επανακαθορισμού των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ελευσίνας (ΧΖΛ), αρμοδιότητας Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, με

Περισσότερα »
Ασπρόπυργος

Απομακρύνθηκε οριστικά από τον κόλπο της Ελευσίνας το ναυάγιο “ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ένα ακόμη ναυάγιο, το τρίτο κατά σειρά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, απομακρύνθηκε οριστικά από τον κόλπο της Ελευσίνας, μετά από συντονισμένες ενέργειες

Περισσότερα »
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:​
Marine traffic
Δείτε την κίνηση των πλοίων σε πραγματικό χρόνο

Υπολογισμός δικαιωμάτων ελλιμενισμού

Υπολογίστε το ημερήσιο κόστος ελλιμενισμού με πρυμνοδέτηση του σκάφους. Επιλέξτε την κατηγορία στην ανήκει το σκάφος και εισάγετε το μήκος του σε μέτρα. Στη συνέχεια επιλέξτε 'Υπολογισμός'

 
€ / ανά ημέρα
€ ανά ημέρα
Καιρικές Συνθήκες:
Φωτογραφικό Υλικό:​